Тръмп избегна второ поредно разочароващо отпадане

Тръмп избегна второ поредно разочароващо отпадане

Джъд Тръмп избегна неприятно поражение още в първи кръг на Откритото първенство на Уелс по снукър - последното събитие от сериите “Домашните нации” или т.нар. “британски шлем”.

Асото в колодата спечели с 4:3 откриващия си двубой срещу Дуейн Джоунс, като световният номер 113 бе само на шест удара от това да поднесе една от най-големите изненади през сезона изобщо, но пропусна жълтата с удължителя в решителния фрейм. Така визитата му, която можеше да се окаже победна, секна в най-неподходящия момент, а Тръмп просто вкара въпросната жълта и зелената, за да се класира за втори кръг.

Световният номер 3 първоначално поведе с 3:1 с топ брейк от 87, когато уелският му противник направи 97, за да намали изоставането си, а след това изравни със спечелен фрейм по цветовете. В крайна сметка обаче Тръмп надделя и в другия кръг ще срещне или Нопон Сенкам, или Рос Мюър.

Асото загуби с 8:9 финала от Стюърт Бингам миналата година и ще се стреми на ново солидно представяне в Кардиф, при положение че отпадна безславно още в първия кръг на Световната Гран при миналата седмица - 1:4 от Майкъл Уайт.

Още от Снукър

Виж всички