Гледай на живо

Церемония "Футболист на годината 2021"

Братислав Кръстев загуби само един фрейм по пътя към титлата

Братислав Кръстев загуби само един фрейм по пътя към титлата

Братислав Кръстев спечели шестия ранкинг турнир от календара на Българската Снукър Федерация, който се проведе в Спортен клуб „Академията“.

Брандо триумфура за четвърти път през сезона, след като победи на финала Александър Хубанов с 4:0 фрейма след брейкове от 62, 55 и 45 във финала. По този начин Кръстев загуби само един фрейм по пътя си към титлата. За Хубанов, който е републикански шампион до 21 години, това бе първи финал в ранкинг турнир на федерацията.

Най-добре представилия се българин на Европейското първенство в София миналата седмица, Никола Кемилев не взе участие в турнира. Братислав Кръстев пък не участва на еврошампионата защото е треньор към Европейската федерация и провеждаше тренировки със състезателите.

Изненадата на Александър Хубанов започна още след изразителна победа с 3:0 над Теодор Чомовски в 1/4 финалите и последваща победа с 3:2 над втория в ранглистата Георги Величков, за да стигне до финала. 

Брандо се справи Виктор Илиев и Жан Лаушман след победи с 3:0 в 1/4 и 1/2 полуфиналите. В националната ранглиста Братислав продължава да води следван от Георги Величков, Теодор Чомовски и Виктор Илиев.

Още от Снукър

Виж всички