Увеличават бонуса за максимум в “Крусибъл”

Увеличават бонуса за максимум в “Крусибъл”

Председателят на World Snooker Бари Хърн обяви, че ще бъде осигурен допълнителен бонус за евентуален максимален брейк от 147 точки за предстоящото Световно първенство в “Крусибъл”. В момента паричната награда се определя на принципа на натрупване, като започва от 5 хиляди паунда и се увеличава с толкова на всеки следващ турнир, докато някой не прибере всичко, след което се започва отначало.

Тъй като Рони О’Съливан и Стюърт Бингам направиха максимални брейкове на Откритото първенство на Китай по снукър, те ще си поделят натрупаните досега 42 000 лири. Това означава обаче, че по сегашната логика максимум в “Крусибъл” ще “струва” само 5 000 паунда, което е твърде нищожно възнаграждение, при положение че в Шефилд подобно постижение би станало легендарно. Това провокира и Бари Хърн да обещае в социалните мрежи, че ще бъде осигурен паричен бонус за евентуална 147-ма на Световното, но не разкри повече подробности.

Последният максимален брейк в “Крусибъл” е на Стивън Хендри през 2012 година, като тогава той прибра 40 хиляди паунда, плюс още 10 000 за най-голяма точкова серия в турнира.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти