Брендън Моор ще бъде съдия на финала в "Крусибъл"

Брендън Моор ще бъде съдия на финала в "Крусибъл"

Роденият в Шефилд Брендън Моор ще бъде съдия на финала на Световното първенство по снукър в “Крусибъл” тази година, обяви официалният сайт на World Snooker. Това ще се случи за втори път в кариерата на англичанина, който е един от най-опитните рефери.

Най-важният турнир в снукъра ще се проведе между 21 април и 7 май (финалът ще се изиграе на 6 и 7), като 46-годишният съдия ръководи битката за титлата и през 2014 година, когато Марк Селби надделя над Рони О’Съливан.

“Нямам търпение, много съм развълнуван”, споделя Моор, който е част от световния тур от 2005 година, а за първи път ръководи мач в “Крусибъл” през 2008-ма. “Това е най-голямата чест за един съдия, а е невероятно, че пак избират мен, защото в днешно време има толкова много добри рефери. Наслаждавах се на всяка минута от финала през 2014-а, защото беше между двама от най-добрите играчи в историята. Това е и единственият път, в който не съм изобщо бил нервен преди мач. Всичко беше отлично, преди Роб Уокър да ми каже името при влизането в залата”, обяснява още Моор.

Квалификациите за Световното първенство ще се проведат между 11 и 18 април в английския спортен институт в Шефилд.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти