Стартира Европейското първенство по снукър в България

Стартира Европейското първенство по снукър в България

Днес започна първата част от Европейското първенство по снукър, което се провежда в София, България. 84 участници стартираха в надпреварата до 18 години, която ще се проведе от 2 до 5 февруари в хотел Рамада. 

10 българи ще вземат участие в първенството за юноши. В петък и събота ще се изиграят мачовете от груповата фаза, а директните елиминации ще бъдат в неделя и понеделник. 

Българското участие не приключва до тук, като 15 съдии ще реферират двубоите в трите шампионата на Стария континент.

От 5 до 9 февруари ще се проведе Европейското първенство за младежи до 21 години. След това от 9 до 16 февруари ще бъдат сблъсъците от турнира за мъже. Победителите на Европейските първенства под 21 и за мъже получават тур-карта, с която могат да бъдат част от професионалния тур в следващите две години.

За всички фенове на снукъра входът за зрители е безплатен и ще могат да наблюдават играта от близо. 18 снукър маси са разположени в хотел Рамадa за изиграването на всички срещи от шампионатите на Стария континент.

Може да следите резултати на живо, както и видео стрийм от най-интересната маса на турнира на следните линкове:

ТУК

и

ТУК

Още информация за турнира може да намерите

ТУК

Имената на всички българия участници на Европейското първенство под 18 години:

Дейвид Давидков, Виктор Илиев, Жан Лаушман, Александър Хубанов, Даниел Младенов, Радослав Дочовски, Петър Зоровски, Александър Георгиев, Атанас Димитров, Велиан Димитров.

Още от Снукър

Виж всички