Шампионът изпи шампанското "на екс" след триумфа (видео)

Шампионът изпи шампанското "на екс" след триумфа (видео)

Марк Алън се присъедини към легендите Алекс Хигинс и Денис Тейлър като представител на Северна Ирландия с титла от най-престижния турнир по снукър извън ранкинг системата - “Мастърс”. Пистолета подчини с 10:7 Кайрън Уилсън и за първи път в кариерата си грабна трофей от “Тройната корона”, като преди това в турнира бе елиминирал Рони О’Съливан и Джон Хигинс, така че едва ли можеше да има по-убедителен начин, за да покаже, че е достоен шампион.

“Невероятно е, толкова дълго време чакам такъв трофей. Естествено, не бях сигурен, че някога ще се случи, но от много дълго време чукам на вратата и тя най-после се отвори. Най-накрая мога да кажа, че съм победител в турнир от “Тройната корона”, каза Алън след успеха.

“Винаги съм се смятал за топ играч, понякога дори се чувствам като играч от топ 4 в света, но досега не го бях доказвал. А знаех, че трябва да го докажа, не просто да го мисля. Печелил съм голям турнир в Китай (Шампионата на играчите), но това е нещо съвсем различно. Чувствам огромно облекчение”, допълни северноирландецът, който също така се изказа и много ласкаво за противника си Кайрън Уилсън.

В студиото на “Евроспорт” пък Пистолета бе почерпен с шампанско, което изпи "на екс" в присъствието на анализаторите и негови колеги Рони О’Съливан, Нийл Робъртсън и Джими Уайт.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти