Мартин Гулд е най-новият член на "максималния клуб"

Мартин Гулд е най-новият член на "максималния клуб"

Мартин Гулд е най-новият член на престижния “клуб” на авторите на максимален брейк от 147 точки. Майсторът на щеката от Мидиесекс постигна перфектната серия по време на мачовете от група 6 на Championship League по снукър, а впоследствие стана и шестият класирал се за “групата на победителите”.

Гулд спечели пет от шестте си мача в турнира, който не е част от ранкинг системата и чиито мачове се излъчват единствено в онлайн платформите на някои букмейкърски къщи. Англичанинът реализира максимума в решителния фрейм за победата с 3:2 над Ли Хан.

Championship League стана арена на доста максимални брейкове в последно време, като наскоро това направиха Шон Мърфи, Бари Хоукинс, Дейвид Гилбърт, Фъргал О’Брайън, а Марк Дейвис направи цели два миналия сезон.

Това е 135-ият максимум в историята на професионалистите и първи в кариерата на Гулд, чиято форма продължава да се подобрява и въпреки че е 20-и в световната ранглиста, увеличава шансовете си да намери директно място в “Крусибъл”. В последните месеци той стигна четвъртфиналите на Шанхай Мастърс и Шампионата на Обединеното кралство, а има и полуфинал от Международния шампионат в Китай.

Още от Снукър

Виж всички