Марк Уилямс спечели група 5 на Championship League

Марк Уилямс спечели група 5 на Championship League

Носителят на “Тройната корона” и на 19 ранкинг титли по снукър Марк Уилямс спечели група 5 на турнира Championship League, който не е част от ранкинг системата. Във финала в Ковънтри Уелския дракон се наложи с 3:1 над Рики Уолдън и така намери място в “Групата на победителите”.

Уилямс спечели откриващия фрейм с брейк от 48, преди да реализира сенчъри от 136 за 2:0. Уолдън върна една партия, но след това отново уелсецът надделя и приключи мача в своя полза.

Уилямс се наслаждава на отличен сезон до момента, след като спечели Откритото пъревнство на Северна Ирландия и елиминира Марк Селби в “Мастърс”. 42-годишният майстор на щеката се присъединява към Веселяка от Лестър, Алистър Картър, Юлон Жоу и Кайрън Уилсън в “Групата на победителите”, мачовете от която ще се разиграват между 28 и 29 март.

Група 6 започва в четвъртък с участието на Рики Уолдън, Джъд Тръмп, Бен Ууластън, Мартин Гулд, Ли Хан, Майкъл Уайт и Греъм Дот.

Championship League по снукър е турнир извън ранкинг системата, в който участват 25-ма от най-добрите играчи с покана от организаторите. Мачовете могат да се гледат единствено онлайн в някои букмейкърски къщи.

Още от Снукър

Виж всички