Рони приключи с Фу за 82 минути на “Мастърс”

Рони приключи с Фу за 82 минути на “Мастърс”

Суперзвездата на световния снукър Рони О’Съливан се нуждаеше от само 82 минути, за да постигне най-изразителната и най-бърза победа до момента в 1 кръг на “Мастърс” - най-престижния турнир извън ранкинг системата. Ракетата унищожи с 6:0 Марко Фу и започна по перфектен начин защитата на рекордната си седма титла в “Александра Палас”.

Самият Фу пък трябва час по-скоро да забрави кошмарното си представяне, тъй като записа първите си точки чак в петия фрейм (18, плюс още 12 в шестия), а преди това имаше единствено актив от 5, заради фаул на Рони във втората партия.

В точково изражение преднината на О’Съливан бе 649:35, като той записа три сенчъри брейка - 120 в първия фрейм, 121 във втория и 112 в четвъртия, а в останалите се отчете с халф-сенчърита. 74 и 50 бяха визитите му в третия, 75 в петия и 53 в шестия фрейм.

Успеваемостта при ударите на Рони също бе изумителна - 98%, която не се нуждае от повече коментар. Гения от Чигуел обаче определи представянето си като “окей”.

“И преди съм казвал, че не се тревожа дали печеля или губя, а дали играя добре. По-важно е за мен да играя добре и да доминирам, ако загубя и съм се представил на ниво, няма да ми е тежко. Ако не доминирам на масата, не заслужавам да победя, което е приемливо. Не знам дали това е най-правилният начин на мислене. Обичам да печеля, но мога да се насладя на мача и на играта, дори ако не спечеля, стига да съм се представил добре”, каза О’Съливан след двубоя.

За 20-и път в кариерата си Ракетата стига до четвъртфиналите на "Мастърс", като ще се изправи срещу Марк Алън, елиминирал Люка Бресел с 6:3.

Още от Снукър

Виж всички