Страхотен обрат и 5 "стотици" в палата на снукъра

Страхотен обрат и 5 "стотици" в палата на снукъра

Първият в кариерата на Райън Дей двубой в “Александра Палас” - палата на снукъра (и дартса) - завърши по впечатляващ начин с обрат от 0:3 до 6:4 над Дин Дзюнхуей в пореден мач от първи кръг на “Мастърс”. Запоследно Дей игра в най-престижния турнир извън ранкинг системата през 2010 година, когато той не се провеждаше в голямата лондонска зала.

Той се завърна в топ 16 на световната ранглиста, спечели Рига Мастърс и стигна до полуфиналите на Шампионата на Обединеното кралство, за да изпревари за ключовото място Нийл Робъртсън. Елиминирайки шампиона от 2011 година в “Мастърс”, Дей си заслужи място на четвъртфиналите, където ще очаква Джон Хигинс или Антъни Макгил.

Дин доминираше в първата част на срещата и започна с брейк от 111, а после направи 58 точки, като поведе с 3:0. Уелсецът обаче изравни с впечатляващи серии от 79, 125 и 105, като двамата направиха вълнуващ сейфти дуел по последната червена в седмия фрейм. Дин не можа да излезе от снукър и Дей разчисти, за да поведе в резултата.

Дин прекрати поредица от 62 с нелепо докосване на синята с удължителя, оставяйки на масата три червени, като Дей разчисти на стойност 41 и дръпна с 5:3. Сенчъри брейк от 100 точки остави китаеца в играта, но в десетия фрейм Дей записа петата “стотица” в мача - 115 за крайното 6:4.

Още от Снукър

Виж всички