Марк Селби коментира тежкия си жребий за “Мастърс”

Марк Селби коментира тежкия си жребий за “Мастърс”

Световният шампион и лидер в планетарната ранглиста по снукър Марк Селби сподели, че е искал да не се пада в 1 кръг на “Мастърс” с Марк Уилямс, който се намира в много добра форма през настоящия сезон. Най-престижният турнир извън ранкинг системата ще се проведе в “Александра Палас” в Лондон между 14 и 21 януари, а победителят ще прибере 200 хиляди паунда.

Миналият сезон Селби също игра с Уилямс в първи кръг и успя да постигне успех с 6:5, правейки брейк от 89 в решителния фрейм. Двамата ще излязат на масата в неделя от 15 часа българско време. Уелския дракон е пълен с увереност в способностите си в момента, защото спечели Откритото първенство на Северна Ирландия през ноември, което бе първата му ранкинг титла от 2011 година насам и общо 19-а в кариерата.

“Естествено, че Марк бе от играчите, с които не исках да се падам, защото играе много добре. Направихме страхотен мач в 1 кръг миналата година пред голяма публика и съм сигурен, че и сега ще е така. “Александра Палас” е едно от най-добрите съоръжения в световния тур и всеки иска да играе там, защото феновете са чудесни.

Сезонът ми досега не е като предишния, но и една титла означава, че е бил успешен, така че съм доволен. Разочарован съм, че отпаднах в Йорк толкова рано, но Скот (Доналдсън) игра феноменално”, коментира Селби ранното си отпадане от Шампионата на Обединеното кралство.

През настоящата кампания той спечели Международния шампионат в Китай, но не е стигал до полуфиналите на нито един друг ранкинг турнир.

Още от Снукър

Виж всички