Бингам с успешно завръщане, обяви сериозни пропуснати ползи

Бингам с успешно завръщане, обяви сериозни пропуснати ползи

Световният шампион за 2015 година и 12-и в световната ранглиста Стюърт Бингам направи успешно завръщане на зеленото сукно след изтърпяно наказание за залози на снукър мачове. Англичанинът срази с 6:2 легендата Джими Уайт, като изглеждаше внушително между топките и направи брейкове от 104, 96, 81, 79, 60 и 52 по пътя към успеха.

Така Бингам си заслужи място в основната схема на

Откритото първенство на Китай, което ще се проведе между 1 и 8 април и от тази година ще е с комически награден фонд от 1 милион паунда

. China Open ще изостава единствено от Световното първенство по парични бонуси за играчите, като шампионът ще прибере 225 000 лири, а само победителят в “Крусибъл” ще стане по-богат - с 425 000 паунда.

Бингам за последно бе играл на 19 октомври в English Open с 3:4 от Хосеин Вафаей, когато дори изрази недоволство от неспортсменското поведение на съперника си около масата.

Той бе наказан за три месеца, като санкцията може да бъде удължена с още три месеца и един ден, ако до 31 октомври направи нови нарушения на правилника

. В резултат на отсъствието си от световния тур Бингам сам обяви, че е пропуснал да спечели 130 хиляди паунда, а глобата му от 20 хиляди също сериозно е навредила на джоба му. Той пропусна някои от най-големите и най-скъпи турнири като Шанхай Мастърс, Шампионата на Обединеното кралство, Откритото първенство на Шотландия и най-престижното събитие извън ранкинг системата - “Мастърс”.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти