И две щеки не спасиха Бресел срещу Алън в “Мастърс”

И две щеки не спасиха Бресел срещу Алън в “Мастърс”

Странното решение на Люка Бресел да използва две щеки по време на първия си и оказал се единствен мач на най-престижния турнир по снукър извън ранкинг системата “Мастърс” не му помогна срещу Марк Алън. Пистолета не бе брилянтен и също направи няколко грешки по време на двубоя, но все пак спечели с 6:3 и си заслужи място на четвъртфиналите в “Александра Палас”.

Белгиецът загуби щеката си по време на Международния шампионат в Китай поради объркване с багажа при пристигане, като оттогава още не може да намери атрибут, който да му приляга и харесва - именно заради това той заложи на две щеки по време на мача, но това по-скоро го лиши от възможността да намери какъвто и да е ритъм в играта си.

Резултатът се развиваше фрейм за фрейм до 3:3, преди северноирландецът да се възползва от колебанията на съперника си, който като цяло не предложи много от възможностите си. Пистолета направи серии от 86, 135 и 72, преди да направи позиционна грешка в шестия фрейм, а белгиецът се възползва по прекрасен начин и с разчистване на стойност 32 спечели партията по последната черна за 3:3. Британецът имаше повече късмет в следващия фрейм, а впоследствие затвори мача със сенчъри от 120.

Алън ще се изправи срещу Рони О’Съливан или Марко Фу на четвъртфиналите в четвъртък следобед.

Още от Снукър

Виж всички