Силвано Пранди: С Любо Ганев обсъдихме да продължим да работим заедно

Силвано Пранди: С Любо Ганев обсъдихме да продължим да работим заедно

Селекционерът Силвано Пранди има голяма вероятност да продължи да бъде начело на мъжкия национален отбор по волейбол на България. Това каза той в специално интервю пред кореспондента на БНТ Елена Шаханова, Италианският специалист призна, че е постигнал договорка с президента на родната федерацията Любо Ганев.

Силвано Пранди остава начело на България до 2022-а?
Силвано Пранди остава начело на България до 2022-а?
Силвано Пранди: Любо Ганев си остана все така интелигентен човек
„Да, има възможност да поема мъжкия национален отбор на България, въпреки, че засега нещата са само на приказки. С Любо Ганев обсъдихме да продължим да работим заедно. Официално не е оформено още нищо, защото той бе избран за президент на федерацията съвсем наскоро. Същевременно настъпиха промени в международния календар, бяха преместени Олимпийските игри. Все фактори, които изискват да се изчака, преди да се стигне до нещо официално. Трябва да видим как ще се развият здравословно нещата занапред в световен план“, заяви Силвано Пранди.

В момента 72-годишният специалист се намира  дома си във френския град Шомон, където е треньор на местния тим.

„Живея така, както всички в тази ситуация, затворен в къщи. Старая се да върша полезни неща, които ми помагат да прекарвам времето – играя гимнастика, образовам се в интернет и търся начин да помагам на моя клуб преди всичко, защото е време за изграждане на отбора за новия сезон.""Имаме договорка с нов български волейболист. Един млад посрещач – нападател. Той трябва да се присъедини към тима, но това също още не е официално.“, каза още Пранди.

Цялото интервю можете да видите тук.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички