Първо в Sportal.bg: Обявяват новия селекционер на България на 28 май

Първо в Sportal.bg: Обявяват новия селекционер на България на 28 май

Всички нови селекционери на националните отбори на България по волейбол ще бъдат обявени на 28 май, научи Sportal.bg.

16 Любомир Ганев е гостът на "Block Out"

“На 28 май ще проведем ново заседание на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ), което отново ще бъде виртуално. На това заседание Треньорският съвет ще внесе предложенията си за селекционери на всички национални гарнитури. Ще ги обсъдим и ще решим, кои специалисти ще водят националните отбори на България. Селекционерът на женския национален отбор Иван Петков, към момента, има действащ договор”, заяви президентът на БФ Волейбол Любо Ганев специално пред

Sportal.bg.

16 Любомир Ганев е гостът на "Block Out"
Според информация на Sportal.bg се очаква да бъде предложен нов 2-годишен договор на италианския специалист Силвано Пранди, а за негов помощник да бъде назначен Николай Желязков.
“Когато бъдат назначени новите селекционери, те ще решат кои състезатели да повикат в националните гарнитури и кога точно да започнат подготовка. Турнирът на Лигата на нациите тази година бе отменен, но през август предстоят европейски квалификации за мъже в Пловдив и Русе. Имаме и домакинства на юношеските и младежките ни национални отбори. Според мен националните ни отбори ще могат да започнат подготовка след 1 юли. Имаме достатъчно бази, където това да се случи, но на първо място е столичната зала “Христо Ботев”. Все пак всеки селекционер сам ще реши къде и как да тренират неговите избраници”, добави Любо Ганев пред пред Sportal.bg.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти