Гледай на живо

Драма в Мюнхен, Сърбия измъкна точка от Словения след гол в 95-а минута - на живо от Германия

Франция спря волейбола и остана без шампиони

Франция спря волейбола и остана без шампиони

Пандемията от коронавирус продължава да нанася поражения на ниво спорт. Този път става дума за Франция. Местната волейболна лига гласува в подкрепа на окончателното прекратяване на всички първенства в страната. 

И мъжките, и женските първенства приключиха, като и тук няма да се присъждат титли. Така Франция се присъедини към по-голямата част от страните, които прекратиха всички волейболни дейности поради настъплението на COVID-19. Двубоите бяха прекратени от 13 март, два кръга преди края на редовния сезон.

При мъжете лидер е миналогодишният шампион Тур. Българските волейболисти Мартин Атанасов и Иван Колев и воденият от Силвано Пранди Шомон приключиха сезона на четвъртата позиция в класирането. 

При жените Ева Янева и Петя Баракова и техният Волеро Льо Кане са трети в таблицата, първи е Мюлуз. Другата българка в първенството, Мира Тодорова остана на пето място с миналогодишния шампион Кан. 

Rазпределението на местата за европейските турнири през следващия сезон ще се основава на класирането от редовния сезон 2019/20. При жените, първите два отбора в таблицата (Мюлуз и Нант) ще играят в Шампионската лига, третият отбор (Льо Кане) се класира за Купата на CEV, докато четвъртият отбор (Безие) ще се изявява в "Чалъндж къп.

В мъжката лига първият отбор (Тур)ще играе в Шампионската лига, вторият отбор (Монпелие) се класира за Купата на CEV. Отборите, класирани на трето (Рен) и четвърто място  Шомон), ще вземат участие в "Чалъндж къп".

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички