Волейболният сезон е прекратен, Нефтохимик и Марица са шампиони (видео)

Управителният съвет на Българска федерация по волейбол е решил да прекрати първенствата и така Нефтохимик Бургас и Марица Пловдив стават шампиони съответно при мъжете и при жените.

Титлата е четвърта поредна за Нефтохимик, който имаше 6 точки преднина срещу основния си конкурент Хебър. За тима от Пазарджик остава купата на България, която бе спечелена срещу бургазлиите.

30 Марица пребори Уралочка пред над 4000 души на "Колодрума"
Марица пък продължава доминацията си във волейболното първенство за жени, където пловдивчанките са с 19-0.

Президентът на централата Любомир Ганев оповести, че временното класиране става крайно и узаконява титлата на Нефтохимик при мъжете и на Марица при дамите.

"Решението не е приятно, но според нас е наложително", заяви легендата на волейбола.
"Реално избрахме с колегите от управата по-малката злина. Здравето на състезатели, служебни лица и фенове няма алтернатива. Съобразихме се с мнението на клубовете. Много е трудно да се реши подобен казус, от който печеливши няма. Можем само да се надяваме, че стартът на работата на Управителния съвет е повече от труден, но добрите неща предстоят. Аз винаги съм бил оптимист", каза новият президент на федерацията.

Членовете на управата във волейбола се "събраха" през мобилни телефони и таблети, спазвайки указанията на кризисния щаб. От елитните клубове само ЦСКА и Хебър бяха против сезонът да спре сега. Тимът от Пазарджик завършва втори в класирането.

УС реши първенствата за подрастващи да не бъдат прекратявани. Те ще продължат, когато пандемията приключи. Федерацията изисква клубовете с право да участват в Суперлигата за следващия сезон да декларират възможността и готовността си най-късно до 30 май. След тази дата управителният съвет отново ще заседава, за да определи формата за новото първенство.

Ганев прие оттеглянето на Станислав Николов като управител на "Волей Промоушън", търговската компания към федерацията. Вместо него на поста застава Валентин Помаков.

Заседанието на УС определи и председателите на комисии - Ивайло Константинов (маркетинг, обществени поръчки и финанси), Пенчо Ангелов (съдийска), д-р Динко Захариев (медицинска), Станислав Николов (трансферна), Милко Багдасаров (плажен волейбол), Витка Дончева (отчитане дейността на клубовете), Борислав Кьосев (ветерани) и Елена Тодоровска (апелативна). До края на годината комисията за детско-юношески волейбол продължава да ръководи Верка Николова, а от следващия сезон 2020/2021 г. застъпва Евгени Иванов-Пушката.

Управителният съвет сформира и треньорска комисия, която ще ръководи друг бивш национал - Людмил Найденов. Вицепрезидент с ресор "Институционална логистика" става Петър Кънев. Нови членове на федерацията са Вихър (Вълчи дол) и Осъм (Ловеч).

В точка "Разни" шефовете на волейбола приеха предложението на Верка Николова за финансиране на отборите, които участват във финалите на първенствата за подрастващи.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички