Любо Ганев: Сега ще имаме възможност да си подредим къщичката

Любо Ганев: Сега ще имаме възможност да си подредим къщичката

Новият шеф на Българската федерация по волейбол Любо Ганев бе гост в "Шоуто на Николаос Цитиридис". Там той сподели, че настоящата ситуация с пандемията от коронавирус може да се окаже от полза за българския волейбол. Според него този момент може да позволи "да си подредим къщичката".

"Стоя си вкъщи, много добре ми се отразява. 3-4 ресторанта се грижат за мен. Не съм заслабнал, ако някой се притеснява. Моментът е труден, но аз съм спортист и никога не съм бягал от трудното. Винаги човек трябва да поема отговорността. Сега ще имаме възможност да си подредим нашата къщичка, за да може когато започне спортът, да стартираме с всичка сила. Промяната трябва да не е само в резултатите, а в целия начин на работа, ако искаме да сме една от федерациите в челните места, както ни подобава" заяви Любо Ганев.

После той говори и за каръка, който преследва националния ни отбор на големи първенства, където твърде често се препъва на фазата на 1/2-финалите.

"Всяко голямо състезание мотивира спортистите. Но когато загубиш толкова полуфинали си казваш: "Хайде де, няма ли най-накрая да счупим каръка". Защото във волейбола има и късмет. Знаете каква квалификация за олимпиадата имахме тази година, една точка ни делеше от класиране. Но в крайна сметка топката е кръгла, от женски род е, не знаеш никога  къде ще отиде. Аз като биех сервис я милвах, целувах...", каза още босът на волейбола.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички