Гледай на живо

Берое е на бараж въпреки поражението си от Арда, ЦСКА 1948 с равен срещу Локомотив (Пловдив) - на живо след битката за Европа

Треньорски разнобой във волейбола

Треньорски разнобой във волейбола

Обявяват националния селекционер до края на месеца след видео заседание

Ники Желязков готов да е помощник на Пранди
Ники Желязков готов да е помощник на Пранди

Във волейбола ни има разнобой за това кой трябва да е треньор на националите ни, научи "Меридиан мач". Отговорните фактори били разделени между досегашния селекционер, чийто договор изтече - италианецът Силвано Пранди и Николай Желязков, който е шампион с Нефтохимик за последните 2 сезона. Освен тях обаче треньорската комисия, оглавявана от Людмил Найденов, разгледажда още имена. Именно мениджърът на Марек е за налагане на родните специалисти. Показателно за това е неговото скорошно изказване: "Искам българският треньор да се отличава и да е за пример". В треньорската комисия са още Георги Петров, който според мнозина също заслужава да е национален селекционер, Владимир Котев, Георги Божилов и Евелина Арсова.

Пранди или българин начело на националите
Пранди или българин начело на националите

"Със сигурност ще обявим националния треньор и то не само на мъжете, но и за други възрасти, на заседанието на Управителния съвет, което ще проведем до края на месеца. Аз имам фаворит, но не е редно да го обявявам. Както и не мога да кажа кои имена разглежда треньорската комисия. Оттам ще ни отправят предложения. Имаме да решаваме и други важни неща. Скоро ще обявя дневния ред", каза президентът на волейболната федерация Любомир Ганев. Освен треньорския пост в мъжкия ни представителен тим, друг казус е кой ще бъде координатор на националните отбори. За новия пост конкуренти са президентът на Левски Владимир Николов и мениджърът на женския тим на Марица Борис Халачев. Ганев пък бе категоричен, че и следващият УС ще бъде с видео връзка. "Още няма да се събираме, не искам да поемаме рискове", отсече Ганев.

Силвано Пранди: С Любо Ганев обсъдихме да продължим да работим заедно
Силвано Пранди: С Любо Ганев обсъдихме да продължим да работим заедно

ИВО ТАСЕВ, в."Меридиан Мач"

Още от Волейбол

Виж всички