Феновете включиха Владо Николов в Идеалния отбор на Кунео, но забравиха Любо Ганев и Цецо Соколов

Феновете включиха Владо Николов в Идеалния отбор на Кунео, но забравиха Любо Ганев и Цецо Соколов

Волейбол в Кунео може да не се играе от близо 6 години (б.р. на 2 май 2014 година президентът на клуба Валтер Ланути обяви, че напуска, а отборът фалира), феновете не са забравили своите любимци. Въпреки, че отборът на Кунео вече не съществува, той продължава да е смятан за един от най-великите клубове в историята на италианския волейбол.

Най-голямата фенска фракция на тима "Блу Брадърс" организира сериозна анкета в своите страници във Фейсбук и Инстаграм през последния месец, за да избере Идеалният отбор на Кунео за всички времена. В допитването са се включили над 7000 фенове, които са гласували измежду няколко номинирани на всеки един пост, като в крайна сметка са избрани 14-те състезатели с най-много гласове, които да сформират своебразния "Дрийм тийм" на Кунео за всички времена.

Сред тях е и бившият капитан на националния ни отбор и настоящ президент на Левски Владимир Николов.

Така за основен разпределител тима е избран сръбската легенда, олимпийският шампион и настоящ треньор Никола Гърбич с 326 гласа. А негов заместник е настоящият наставник на гранда Кучине Лубе (Чивитанова) Фердинандо "Фефе" Де Джорджи със скромните 109 гласа.

След това за титулярни двама посрещачи на Кунео феновете са избрали белгиецът Вуут Вийсманс с 395 гласа и бразилската легенда, също олимпийски шампион и трикратен световен Жиба с 237.

За техни резерви от "Блу Брадърс" са гласували за френската звезда Ървин Нгапет с 230 гласа и ветеранът, който игра до преди няколко години, Самуеле Папи с 215. Трябва да се отбележи, че сред номинираните на този пост не е бил българската легенда Борислав Кьосев, който е играл за Кунео един сезон (1992/93).

За най-добро либеро феновете са се спряли на французинът Юбер Ено с 411 гласа, а за негов заместник са избрали Даниеле Верняги с 260 точки.

При центровете най-много гласове са събрали Луиджи Мастранджело с 383 и хърватинът Игор Омръчен с 329.

А след тях се нареждат Андреа Лукета с 272 и Клаудио Гали с 232 гласа.

Едно от най-интересните гласувания е било при диагоналите. Там на първото място е избран испанецът Рафаел Паскуал, който през последните години на своята кариера игра и за българския ЦСКА (2008/09), с 360 гласа. А за негов заместник е избран Владо Николов с 309 гласа.

Интересно е, че българската легенда и настоящ президент на БФВ Любо Ганев, който е смятан за един от най-големите любимци на публиката на Кунео, е оставен на 3-о място с 272 гласа, следван от Цветан Соколов със скромните 125 гласа.

За капитан на "Дрийм тийма" на Кунео феновете са избрали Вуут Вийсманс с 342 гласа.

Начело на тима тифозите на тима са избрали да бъде исторически един от най-добрите треньорски тандеми в Италия Силвано Пранди и Камило Плачи, като и двамата са били селекционери на националния отбор на България.

Още от Волейбол

Виж всички