Стивън Хендри даде заявка за участие на първия си турнир след завръщането

Легендарният седемкратен световен шампион по снукър Стивън Хендри даде заявка за участие в първия си турнир, откакто преди началото на сезона обяви завръщането си край зеленото сукно.

Това ще се случи в чисто новия турнир World Snooker Tour Pro Series, където ще се включат 128 състезатели. Само четирима от топ 16 не са пожелали да бъдат вписани в стартовия списък - Джон Хигинс, Стивън Магуайър, Дин Дзюнхуей и Нийл Робъртсън.Вижте тук разпределението на играчи по групи.

128 играчи са разпределени в 16 групи, но все още няма яснота за програмата. Между 18 и 25 януари ще се изиграят мачовете от група 1 до група 8. От 9 до 16 март е ред на група 9 до 16, а на следващия ден почва втората групова фаза. Финалната група пък ще разиграе срещите си в 21 март. 

Общият награден фонд е 420 500 паунда, а всички мачове ще са във формат 3 от 5 фрейма. Първите двама в класирането на групата продължават към втората фаза, където ще има 32-ма състезатели в 8 групи. Лидерът в класирането във финалната група ще бъде провъзгласен за шампион и ще получи 20 хиляди паунда, но парите от наградния фонд са разпределени и в предишните групи според класирането.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти