Джон Хигинс върна времето назад с отлична победа в "Мастърс"

Джон Хигинс върна времето назад с отлична победа в "Мастърс"
Неостаряващото величие в снукъра Джон Хигинс за първи път в кариерата си победи Марк Алън в "Мастърс" и се класира на четвъртфиналите след драматична развръзка и резултат 6:5. Следващият му опонент ще бъде до болка познат - Рони О'Съливан, с когото за пореден път ще предложат на феновете продукция от добрите стари времена, тъй като заедно с Марк Уилямс през 1992 година станаха професионалисти и оттогава превзеха джентълменския спорт.

Изненадващо "Мастърс" хич не е от любимите турнири на великия Хигинс, въпреки че го е печелил два пъти. За последно това се случи преди 15 години в паметен финал 10:9 срещу Рони О'Съливан в "лебедовата песен" на домакинството на конферентния център на "Уембли". Оттогава обаче Вълшебника от Уишоу има три участия на полуфинали и множество ранни отпадания.Величествена обаче си остава бройката на участия на Хигинс в "Мастърс" - това му е 27-мото. От 2010-а насам пък той има вече пет мача в турнира срещу Марк Алън, срещу когото ще се изправи и сега, като най-накрая успя да го надвие.

Пистолета пък продължава да няма победа в най-престижния турнир извън ранкинг системата, откато спечели титлата през 2018-а. Той реално можеше и да осъществи късен обрат, само че сбърка ключова кафява топка в последните минути, което го лиши от възможността да опонира на Хигинс. Вълшебника от Уишоу пък тъкмо бе пропуснал розова към средния джоб, така че сигурно не е очаквал да се завърне отново на масата. Алън заслужава аплаузи, защото в десетия фрейм изравни на 5:5, а се нуждаеше от снукър, но в решителната партия напрежението му изигра лоша шега и по-спокойният Хигинс спечели.

Още от Снукър

Виж всички