Изненадите в "Мастърс" продължиха с отпадането на Марк Селби

Изненадите в "Мастърс" продължиха с отпадането на Марк Селби
Сензацията е факт - дебютант изхвърли Робъртсън от "Мастърс"
Сензацията е факт - дебютант изхвърли Робъртсън от "Мастърс"
При 15-ото си участие в "Мастърс" Стивън Магуайър поднесе втората голяма изненада в най-престижния снукър турнир извън ранкинг системата и елиминира с 6:3 един от фаворитите за отличието Марк Селби. Това се случи само няколко часа след като дебютантът Ян Бинтао бе спечелил с 6:5 срещу друг от сочените играчи за претендент за короната - Нийл Робъртсън.

"Денят на изненадите" в "Мастърс" се материализира не само чрез самата победа на Магуайър, ами и поради факта, че той успя да надвие Веселяка от Лестър в защитната игра, с което малко състезатели могат да се похвалят на най-голямата сцена. Може би донякъде очаквано сенчъри брейк не бе реализиран от двамата майстори на щеката, като шотландецът се отчете с най-голямата серия от 99. Той обаче направи няколко забележителни изпълнения от дълго разстояние и особено под напрежение, с които напълно заслужи успеха си.

Превю за "Мастърс": Рони или Робъртсън е истинският фаворит за титлата?
Превю за "Мастърс": Рони или Робъртсън е истинският фаворит за титлата?
Селби се опита да разчита на непримиримостта си и търсеше снукъри, когато се нуждаеше от тях, но Магуайър се справи със задачата да отбие атаките на един от най-великите изъплнители на сейфти удари - въпреки че днес не си пролича особено.

При положение че Джъд Тръмп не се включи в турнира заради положителен тест за новия коронавирус, а в един ден отпаднаха Робъртсън и Селби, то само Рони О'Съливан остана от предварително сочените за фаворити играчи. Ракетата ще се изправи в сряда от 15 часа срещу Дин Дзюнхуей, а в 21 часа е последният двубой от първия кръг между Джон Хигинс и Марк Алън.

Магуайър ще срещне Ян Бинтао на четвъртфиналите.

Още от Снукър

Виж всички