Хигинс с аванс преди заключителната сесия на финала на "Мастърс"

Хигинс с аванс преди заключителната сесия на финала на "Мастърс"
Двукратният шампион и жива снукър легенда Джон Хигинс води с 5:3 след първата сесия на финала в "Мастърс" - най-престижния турнир извън ранкинг системата. Вълшебника от Уишоу ще бъде доволен от аванса си преди заключителната вечерна сесия, защото наказа няколко грешки на дебютанта в надпреварата Ян Бинтао.
Това е общо пети финал в турнира за Хигинс и първи път 2006 година, когато надви с 10:9 Рони О'Съливан и триумфира за втори пъти в кариерата си. Първият спечелил 10 фрейма днес ще се поздрави с тлъстия чек за 250 хиляди паунда, а загубилият ще се "утеши" със 100 000.

Великият шотландец преследва и десетия си триумф в турнирите на "Тройната корона", като за последно постигна такъв успех през 2011-а на Световното първенство. 20-годишният китаец пък може да стане най-младият "Мастърс" шампион от 1995-а насам, когато Рони О'Съливан взе купата едва на 19 години. Естествено, голям престиж за Бинтао би бил и фактът, че евентуално може да стане едва вторият азиатски шампион в турнир от "Тройната корона" след Дин Дзюнхуей.

Бинтао дори можеше да стигне до равен резултат в края на първата сесия, но имаше проблеми с реализирането на зелената топка. Така Хигинс се възползва от неточностите му, като общо записа халф-сенчъри брейкове от 63 и 98, а китаецът - 66 и 97.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти