Мърфи пребори Уилямс в най-интригуващия мач на "Мастърс" досега

Мърфи пребори Уилямс в най-интригуващия мач на "Мастърс" досега
Стивън Хендри даде заявка за участие на първия си турнир след завръщането
Стивън Хендри даде заявка за участие на първия си турнир след завръщането
Първият сблъсък между носители на "тройната корона" в "Мастърс" се оказа и най-равностойния и най-качествения до момента. Шон Мърфи подчини Марк Уилямс с 6:4 и се класира за четвъртфиналите в най-престижния турнир по снукър извън ранкинг системата. 

Зрителите можеха да станат свидетели и на решаващ фрейм, но Уелския дракон не за първи път не завърши докрай мисията си край зеленото сукно, за да остави на англичанина достатъчно топки, за да оправдае прякора си "магьосника". Неведнъж Мърфи разчисти масата от губеща позиция и си заслужи преминаването в следващата фаза, където ще срещне шампиона от миналата година Стюърт Бингам, който по-рано в понеделник елиминира дебютанта Тепчая Ун-Ну със същия резултат, но в много по-малко драматичен и интригуващ мач.

Марк Уилямс участва за забележителния 23-и път в "Мастърс", като от първото си включване досега бе пропускал турнира само четири пъти. Той е шампион през 1998 и 2003 година. Именно първият му триумф е сред най-известните в “Мастърс”, защото той направи обрат от 6:9 срещу Стивън Хендри и спечели последния фрейм чрез “дузпи” по върната черна. През 2003-а той пак надделя над Хендри, а сезонът беше наистина легендарен, защото направи “голям шлем” с успех в UK Championship и Световното първенство. 

Уелския дракон обаче за пета поредна година отпада в първия кръг на "Мастърс", като вероятно ще се ядосва за някои от сейфти ударите, които избра да направи срещу Мърфи, а той пък се възползва от тях достатъчно добре, за да го надвие.

През 2015-а Магьосника спечели "Мастърс" и осъществи "тройна корона", а отделно има финал през 2012-а и още три класирания на полуфиналите. Въпреки че привидно представянето му в надпреварата е солидно, то този сезон формата му е доста далеч от истината. Той всъщност започна позитивно кампанията с полуфинал в Европейския Мастърс, но оттам нататък не можеше да се похвали със значима победа, каквато е тази сега срещу Уилямс.

Още от Снукър

Виж всички