Кайрън спечели "битката на Уилсън-овците" в "Мастърс"

Кайрън спечели "битката на Уилсън-овците" в "Мастърс"
Превю за "Мастърс": Марк Селби изпъква сред играчите под топ 4 на поставените
Превю за "Мастърс": Марк Селби изпъква сред играчите под топ 4 на поставените
Кайрън спечели с 6:2 срещу Гари в "битката на Уилсън-овците" от първия кръг на най-престижния и голям турнир по снукър извън ранкинг системата - "Мастърс". За първи път от създаването си през 1975 година надпреварата не се провежда в Лондон, а в Милтън Кийнс, защото столицата на Англия е критична зона на разпространение на новия коронавирус.

Джъд Тръмп пропуска "Мастърс"-а заради положителна проба за коронавирус
Джъд Тръмп пропуска "Мастърс"-а заради положителна проба за коронавирус
Не това обаче се оказа големият удар по джентълменския спорт и в частност великия "Мастърс", защото ден преди началото му световният номер 1 и фаворит за титлата Джъд Тръмп даде положителен тест за COVID-19, поради което трябваше да се откаже от участие. Същото се случи и с Джак Лисовски, който бе заменен именно от Гари Уилсън и се изправи срещу Кайрън Уилсън, но без особен успех.

Това можеше да се очаква, защото Гари в последно време се намира в нещо като депресия не само по отношение на играта си на зеленото сукно, а и в други части на живота. Той все пак спечели два фрейма в дебюта си в "Мастърс", но за повече не можеше да се надява, което бе нормално на фона на сегашните обстоятелства.

Кайрън Уилсън ще се надява поне да повтори класирането си на финала от преди три години, когато отстъпи на Марк Алън. Той реализира два сенчъри брейка в първия си сблъсък - 136 и 108 точки - като по ирония на съдбата във втория кръг можеше да се очаква да срещне именно Джъд Тръмп, но Асото в колодата трябваше да пропусне турнира.

Така следващият му противник отново може да се окаже играч в неособено добро игрово състояние - другата резерва Джо Пери (финалист в "Мастърс" от 2017-а) ще се изправи срещу Дейвид Гилбърт и победителят ще определи следващия противник на Воина.

Още от Снукър

Виж всички