Стивън Хендри даде заявка за участие на първия си турнир след завръщането

Стивън Хендри даде заявка за участие на първия си турнир след завръщането

Легендарният седемкратен световен шампион по снукър Стивън Хендри даде заявка за участие в първия си турнир, откакто преди началото на сезона обяви завръщането си край зеленото сукно.

Това ще се случи в чисто новия турнир World Snooker Tour Pro Series, където ще се включат 128 състезатели. Само четирима от топ 16 не са пожелали да бъдат вписани в стартовия списък - Джон Хигинс, Стивън Магуайър, Дин Дзюнхуей и Нийл Робъртсън.

Вижте тук разпределението на играчи по групи.

128 играчи са разпределени в 16 групи, но все още няма яснота за програмата. Между 18 и 25 януари ще се изиграят мачовете от група 1 до група 8. От 9 до 16 март е ред на група 9 до 16, а на следващия ден почва втората групова фаза. Финалната група пък ще разиграе срещите си в 21 март. 

Общият награден фонд е 420 500 паунда, а всички мачове ще са във формат 3 от 5 фрейма. Първите двама в класирането на групата продължават към втората фаза, където ще има 32-ма състезатели в 8 групи. Лидерът в класирането във финалната група ще бъде провъзгласен за шампион и ще получи 20 хиляди паунда, но парите от наградния фонд са разпределени и в предишните групи според класирането.

Още от Снукър

Виж всички