Тръмп вече е лидер в трите най-важни снукър ранглисти

Тръмп вече е лидер в трите най-важни снукър ранглисти
Джъд Тръмп поведе в класацията на "европейските серии" по снукър след титлата си в Европейския Мастърс, побеждавайки Джак Лисовски с 9:2 на финала. Спечелените от него 80 000 паунда бяха достатъчни да събере общо 120 500 и да дръпне с 32 500 на досегашния водач Марк Селби.

Джъд Тръмп не може да бъде спрян!
Джъд Тръмп не може да бъде спрян!
До края на т.нар. "европейски серии" остават три турнира - Shoot Out, Откритото първенство на Уелс и на Гибралтар. Играчът на първо място след края им ще получи бонус от 150 000 лири, който миналата година отиде именно при Асото в колодата.

Тръмп също увеличи преднината си на върха в едногодишната ранглиста с общ актив от 450 500 паунда, като вторият Нийл Робъртсън е с 204 500, основно заслужени с триумфа му в Шампионата на Обединеното кралство. Едногодишната ранглиста ще се използва за изготвяне на схемата в Шампионата на играчите между 22 и 28 февруари (дотогава трябва да се проведат Shoot Out и Welsh Open), където ще участват играчите от топ 16.

В момента седем майстори на щеката от топ 16 в официалната световна ранглиста (двугодишната) са извън топ 16 в едногодишната - Ян Бинтао, Шон Мърфи, Марк Алън, Марк Уилямс, Стивън Магуайър, Стюърт Бингам и Дейвид Гилбърт. Естествено, топ 8 през последните 12 месеца ще участват на Шампионата на тура, започващ на 22 март.

Иначе в официалната ранглиста Тръмп вече има още по-убедителна преднина от 894 000 паунда на върха пред втория Робъртсън, а Джак Лисовски се изкачва с три места до 11-ото.

По отношение на т.нар. класация "Надпреварата за "Крусибъл", остават шест турнира. Жоу Юелон засега е 15-и в това подреждане, но само 26 750 паунда го делят от 22-рия Бингам, така че нищо още не е решено.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти