Рони О'Съливан с впечатляващ обрат срещу Дин на "Мастърс"

Рони О'Съливан с впечатляващ обрат срещу Дин на "Мастърс"
Поредният страхотен обрат направи Рони О'Съливан и "през иглени уши" се провря към четвъртфиналите на "Мастърс" - най-престижния снукър турнир извън ранкинг системата. Като нищо и четвъртият сочен за фаворит играч можеше да напусне още преди втория кръг на надпреварата, но Дин Дзюнхуей не можа да се справи със задачата да довърши започнататото в първата сесия. 6:5 за Рони и той за пети път в пети двубой побеждава първата щека на Азия в "Мастърс".

Естествено, двамата заслужават поздравления за висококачествения сблъск, който предложиха, като Дин поведе с 3:0, а чак тогава Ракетата се "пробуди" със сенчъри брейк от 103, за да си запази шансовете.

Изумителното бе, че китаецът се задържаше напред в резултата, въпреки че изобщо не вкарваше дългите си удари. В деветия фрейм точно такава дълга червена можеше да приключи спора в полза на Дзюнхуей, но той отново пропусна и върна съперника си "в играта". След интервала Рони определено получи психологическо предимство със спечелването на два по-закучени фрейма, а и грешката на Дин със сигурност не му повлия позитивно. В решителната партия Ракетата се справи блестящо с топките на разположение и постигна успех, като преди това бе направил още един сенчъри брейк от 100.

Рони вече има 75 сенчъри брейка в "Мастърс" и е далеч на първо място по този показател, а най-дългата му серия в историята на турнира е 143. В това издание на надпреварата все още най-голямата поредица е на Кайрън Уилсън от 136.

За десети път в 17 участия Дин отпада в първия кръг на "Мастърс" и вече има цели пет загуби от Рони, който пък остава със само четири загуби в първия двубой от най-престижния турнир извън ранкинг системата, последният от които през 2011-а от Марк Алън.

Още от Снукър

Виж всички