ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Достоен завършек на един вдъхновяващ дуел в "Крусибъл"

Достоен завършек на един вдъхновяващ дуел в "Крусибъл"

Световният номер 1 и защитаващ титлата си в „Крусибъл“ от миналата година Марк Селби и китайският ас Дин Дзюнхуей ще предложат на зрителите очакваните трилър и незабравимо вълнение в заключителната сесия (от 16:30 часа в събота) от полуфинала си на Световното първенство по снукър, защото ще я започнат при абсолютно равенство 12:12.

Повторението на миналогодишния финал не разочарова и в третата си част, като отново освен изящен брейк-билдинг двамата демонстрираха и тактическия си арсенал на масата. Веселяка от Лестър бе загубил първата сесия от дуела с 3:5, но осъществи впечатляващ обрат във втората, за да започне петък вечер с аванс от 9:7.

Изключителен сенчъри брейк от 128 изведе Селби още по-напред в резултата след първата вечерта партия (така той бе спечелил цели седем от последните девет фрейма), но Дин не му позволи да се откъсне значително с безупречна серия на свой ред от 95 – 10:8.

Китаецът взе и следващия фрейм, за да се доближи още повече в резултата, но след това пропусна ужасяващо черната от оригиналната ѝ позиция и предостави масата на Селби, който с брейк от 64 дръпна с 11:9 преди интервала, а биваше надиграван до този момент.

Дин взе втора партия за вечерта без халф-сенчъри брейк за 11:10, а 22-ият фрейм надхвърли очакванията за драма и непредвидим развой, след като Веселяка от Лестър го открадна по последната черна с впечатляващо разчистване на стойност 45.

12-кратният носител на ранкинг титли азиатец обаче приключи сесията в забележителен стил с два поредни сенчъри брейка от 117 и 128 за 12:12, за да продължи да дава живот на мечтата си да вдигне световната титла за първи път и да стане най-новият член на клуба на носителите на „Тройната корона“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти