ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

"Група на смъртта" и на Световното по снукър?

"Група на смъртта" и на Световното по снукър?

Световното първенство по снукър започва на 15 април в шефилдския театър "Крусибъл", a новият планетарен шампион ще бъде излъчен на 1 май. Жребият за 1/16-финалите потвърди очакванията, че в основната схема на най-силния турнир са разграничени отчетливо по-силната първа и по-слабата втора половина.

Горната половина може (колкото и условно да е) да се определи за еквивалент на това, което футболните фенове и коментатори обичат да наричат "група на смъртта", защото там са събрани наистина невероятни звезди.

В горната половина на схемата са световният номер 1 Марк Селби, любимецът на народа Рони О'Съливан, китайският ас Дин Дюзнхуей, невероятният през този сезон Марко Фу и едни от най-приятните за гледане и най-опасни (в топ формата си) Шон Мърфи и Нийл Робъртсън.

Ако няма много изненади, то може на осминафиналите да гледаме страховити дуели като О'Съливан - Мърфи и Робъртсън - Фу, както и евентуално в следващата фаза Ракетата срещу Дин и Селби срещу Фу/Робъртсън.
В по-долната половина също не липсват световни шампиони - Стюърт Бингам (трети поставен) и Джон Хигинс, но там фаворитът е много по-подчертан (поне предварително) и се казва Джъд Тръмп. Не че присъствието на фигури като Бингам, Хигинс, Бари Хоукинс и Али Картър трябва да се подценява, но пътят на Тръмп до евентуален финал изглежда по-малко трънлив, отколкото би бил за, например, Селби.
Колкото и примамливо е да се определи горната половина на жребия за "смъртоносна", не трябва да се омаловажава фактът, че в долната са по-солидните и по-опитни квалификанти.
Вижте анализа за първата четвъртина от схемата в "Крусибъл"
Вижте анализа за втората четвъртина от схемата в "Крусибъл"
Вижте анализа за третата четвъртина от схемата в "Крусибъл"
Вижте анализа за четвъртата четвъртина от схемата в "Крусибъл"
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти