Квалификациите за Евро 2024: Вълнуващ ден с много голове, който разплете оспорвана интрига

Днес се играят последните мачове в четири квалификационни групи за Евро 2024 -  “A”, “F”, “G” и “J”. Вече завършиха четири срещи, а от 21:45 часа стартират още пет.

Разбира се, най-голям интерес за българските фенове предизвикваше гостуването на нашия национален отбор на Сърбия в група "G". Мачът с Унгария бе запомнен най-вече с протестите срещу БФС и последвалите ексцесии, погроми и полицейско насилие в София, но фактите са, че българите играха добре и изпуснаха победата в последните секунди на двубоя. Днес отново момчетата на Илиан Илиев се представиха силно и бяха на минути от това да спечелят, но записаха ново голово равенство - 2:2. 

Показахме, че можем! Силен мач на България, но изпуснахме да бием звездите на Сърбия

Отборът на Унгария вече си бе осигурил класирането на Евро 2024, а днес си заслужи и първото място в групата след като стигна до обрат и победа с 3:1 над Черна гора в Будапеща след два гола на звездата на Ливърпул Доминик Собослай. Черногорците имаха нужда от победа в този двубой и загуба на Сърбия в срещата с България, за да се класират за финалите в Германия. 

С магията на Собослай Унгария обърна Черна гора и завърши на първо място в нашата група

В група “А” лидерът и отдавна класирал се тим на Испания посреща Грузия, като “Ла Фурия” зарадва феновете си с нова победа с 3:1, като опонентите им до последно се държаха и можеха да измъкнат нещо повече от загубата.

Испанците приключиха ударно и си гарантираха място в първа урна

В другата среща от групата тимът, Шотландия, който също си бе осигурил място на финалите в Германия, прие Норвегия. и двата отбора направиха зрелищно 3:3.

Шотландия и Норвегия завършиха квалификациите с шоу с шест гола

В група “F” класиралият се тим на Белгия разби Азербайджан с 5:0 след четири гола на Ромелу Лукаку още преди почивката. Така “червените дяволи” успяха да изместят от първото място Австрия, чийто отбор също ще бъде догодина на еврофиналите и вече изигра всичките си мачове. 

Белгия разгроми Азербайджан с четири гола на Лукаку, нападателят влезе в историята

В другата среща от групата Швеция надви с 2:0 аутсайдера Естония.  Шведите записаха много слаби квалификации, които доведоха до това тимът да пропусне еврофинали за пръв път от 1996 г.

Швеция сложи край на мъчителните квалификации с победа

В група “J” сякаш единствената въпросителна бе дали Португалия ще запише 100%, което в крайна сметка се случи след успех с 2:0 над Исландия.

Португалия завърши евроквалификациите с перфектен актив, Роналдо този път не успя да се разпише

Словакия, която също се класира за Европейското още в миналия кръг, стигна до труден обрат срещу Босна и Херцеговина и спечели с 2:1 като гост.

Словакия затвърди отличните впечатления с пореден добър резултат

В другия мач от същата група Люксембург, продължи да показва абсолютно различно лице от това, което бе познато във футболната история на този отбор и надви аутсйдерът Лихтенщайн с минималното 1:0, като гост и то с човек по-малко.

Люксембург спечели с човек по-малко срещу Лихтенщайн и приключи квалификациите с високо вдигнати глави и рекорден актив

Още от Футбол свят

Виж всички