Ожесточен спор на снукър масата, имаше ли фрийбол?

Ожесточен спор на снукър масата, имаше ли фрийбол?

Рори Маклауд победи Дейвид Гилбърт с 4:2 във втория ден на Откритото първенство на Англия, но не това бе най-любопитното в срещата им. В края на четвъртия фрейм край зеленото сукно се разрази ожесточен спор около това дали след фаул по зелената на Гилбърт трябва да следва фрийбол за Маклауд.

Рони О'Съливан спечели мач с розов лак, направи любопитни изказвания след него
Рони О'Съливан спечели мач с розов лак, направи любопитни изказвания след него


Реферът Марк Кинг сметна, че не трябва да има фрийбол, Гилбърт бе на същото мнение, но Рори се постара да спори възможно най-дълго, за да опита да получи въпросния фрийбол. В крайна сметка до такъв не се стигна, а с брейкове от 64 и 46 тъмнокожият играч победи. 

Изключиха играч от English Open, защото баща му дал положителна проба
Изключиха играч от English Open, защото баща му дал положителна проба


“Рори искаше фрийбол, а аз не мислех, че такъв трябва да се присъди. Рори се опита да ме сплаши, той винаги го прави. Но не беше фрийбол и реферът беше прав. Опита се да е заплашителен, но мен не може да ме уплаши, лошото е, че се стремеше да постави под напрежение рефера.

Рори ми каза, че е разочарован от мен, защото искаше да му отстъпя. Нямам проблем да се съглася с него, просто в случая не беше прав. Самата случка не ми е повлияла изобщо, загубих мача не заради нея, а защото в момента играя трагично”, обясни Гилбърт.

“Очевидно беше фрийбол. Помолих Дейвид да дойде и да погледне, но той категорично отказа и само обяви, че ще приеме решението на рефера. Познаваме се с Дейвид от много време, но в този мач той не демонстрира никакво спортсменство, ужасен етикет. Не съм го очаквал от него, никога не съм имал проблеми с него, нямам и сега. Ситуацията можеше просто да се развие по-добре, ако всички страни бяха допринесли за това. Защо ми е да го сплашвам, аз не съм такъв човек. А и той е играч от топ 16, той е по-заплашителен от мен в такива ситуации”, каза мнението си пък Маклауд. 

По-долу има видео от въпросната ситуация:

Още от Снукър

Виж всички