Кайрън Уилсън спечели Championship League (видео)

Кайрън Уилсън спечели Championship League (видео)
Финалистът от Световното първенство по снукър 2020 Кайрън Уилсън спечели четвърти ранкинг трофей в кариерата си с успех в нетрадиционния турнир Championship League чрез 3:1 над световния номер 1 Джъд Тръмп във финала.

"Шампионатната лига" за първи път през настоящата кампания е част от ранкинг системата, въпреки че е уникална по своя формат - играчите са разпределени по групи, играе се до спечелване на само 3 от възможни пет фрейма и равенствата са възможни. Това обаче беше първият подновен турнир по време на пандемията и се радва на голям успех, което провокира Бари Хърн и World Snooker да го повишат в ранкинг.


Това е четвърти триумф за Уилсън след тези в Шанхай Мастърс 2015, Пол Хънтър Класик 2018 и Германския Мастърс 2019. Тръмп пък записа първо поражение в ранкинг финал след изумителните 10 последователни победи.

Уилсън спечели 33 хиляди паунда, а съперникът му го похвали, че е играл изумително, като Джъд сподели, че не е направил нито една грешка във финала, но Кайрън е бил просто непобедим. Следващата седмица започва "Шампион на шампионите".

Още от Снукър

Виж всички