Невероятната поредица на Марк Селби във финалите продължава

Невероятната поредица на Марк Селби във финалите продължава
Марк Селби спечели 18-а ранкинг титла в бляскавата си кариера след драматичен успех с 9:8 над Мартин Гулд във финала на втория ранкинг турнир по снукър за новия сезон - Европейския Мастърс. Трикратният световен шампион за последно бе вдигал отличие в Откритото първенство на Шотландия 2019, а сегашният му триумф означава, че той е печелил поне по един ранкинг трофей във всеки от последните 10 сезона.

Също така Веселяка от Лестър продължава невероятната си поредица на ранкинг финали - вече 10 последователни успеха, а наградата му от Европейския Мастърс е чек за 80 хиляди паунда. Плюс това той се издига в импровизираното класиране на "европейските серии", които включват още пет турнира, а лидерът в края ще получи бонус от 150 000 лири.

Мартин Гулд ще се утеши с 35 хиляди паунда, като седмицата за него беше страхотна с победи над Джон Хигинс и Джъд Тръмп. Той бе на прага на отпадане от професионалния тур в края на миналия сезон, но се класира за Световното първенство в "Крусибъл" и там в първи кръг разгроми с 10:3 един от фаворитите Стивън Магуайър. Рейдът му до финала на Европейския Мастърс ще го изкачи от 53-а до 36-а позиция в световната ранглиста.

Финалът започна с привидно комфортен аванс за Селби от 4:0, но Гулд се постара да изравни преди началото на вечерната сесия. В нея Веселяка от Лестър изоставаше с 4:5 и 5:6, после повеждаше със 7:6 и 8:7, но се стигна до решителен 17-и фрейм, където брейк от 72 бе достатъчен за победата.

Още от Снукър

Виж всички