"Шампион на шампионите" е четвъртият най-силен снукър турнир след "Тройната корона"

"Шампион на шампионите" е четвъртият най-силен снукър турнир след "Тройната корона"
Преди "Шампион на шампионите" - да си припомним досегашните финали
Преди "Шампион на шампионите" - да си припомним досегашните финали
"Шампион на шампионите" е четвъртият най-силен снукър турнир след "Тройната корона" - това е мнението на защитаващия титлата си от миналата година Нийл Робъртсън. Той самият (а и почти всички фенове) определят финала 10:9 срещу Джъд Тръмп за един от най-качествените мачове изобщо в историята на джентълменския спорт.

Осем сенчъри брейка, драматичен обрат в предпоследния фрейм, когато Гръмотевицата от Австралия се нуждаеше от снукър, а впоследствие го взе по извадената черна. В решителната 19-а партия пък Левичаря от Мелбърн направи разчистване на стойност 137 за успеха.

"Повечето фенове на играта казват, че това е един от най-добрите мачове, които са виждали. Също така победих страхотни играчи по пътя към финала миналата година", казва Робъртсън пред сайта на World Snooker, визирайки победите с 6:5 над Шон Мърфи и Рони О'Съливан преди битката за трофея. Именно австралиецът стана първият играч в седемгодишната история на надпреварата, който преодолява Ракетата преди финала - Рони има три титли и два загубени двубоя за отличието, както и една пропусната година.

"За мен "Шампион на шампионите" е четвъртият най-силен турнир след тези от "Тройната корона". Всички участници са печелили турнири, за да заслужат присъствието си, а и се играе на една маса от самото начало. Няма как да стигнеш до финала без да си елиминирал сериозни противници и без да си се борил във всеки мач", казва още Робъртсън.

Вижте жребия за "Шампион на шампионите"
Вижте жребия за "Шампион на шампионите"
"Сегашната година предлага някои нетипични условия за игра, но топ играчите се справят с тях и точно това виждаме. Все пак, аз например следя какво се случва по света и какви трудности имат хората, затова съм много благодарен, че още мога да играя по турнирите. 

Ще играя срещу Джими Уайт, срещу когото направих своя тв дебют през 2004 година в "Мастърс" (загуба 2:6). Тогава беше ужасно, защото играхме пред 2 500 лондончани и те крещяха в подкрепа на Джими. Сега ще е различно, ще сме само аз и той плюс рефера в залата. Винаги е много специално усещане да се изправиш срещу Джими, ние се разбираме прекрасно. Той е една от причините да се запаля по снукъра", каза Робъртсън.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти