Стивън Хендри се цели в завръщане в топ 16

Стивън Хендри се цели в завръщане в топ 16

Кралят на “Крусибъл” Стивън Хендри пожела и получи възможността да поднови професионалната си кариера през настоящия сезон 2020/21, а треньорът му Стивън Фийни е на мнение, че легендарният шотландец все още има какво да доказва край зеленото сукно. Пред сайта на World Snooker Tour основателят на треньорската агенция SightRight разкри подробности за работата си с Хендри.

Стивън Хендри: Не се връщам, за да преследвам осма световна титла
Стивън Хендри: Не се връщам, за да преследвам осма световна титла

“Имаме план, тренираме редовно. Задачата на Стивън е да се наслаждава на играта, а иначе все още може да се представя на ниво, не е забравил как се изпълняват ударите. Просто уменията му са понамалели. Впечатляващото обаче е, че дългите му удари са на много високо ниво, а това е най-важното за мен в работата с всеки един играч.

Стивън не говори за нова световна титла, той просто обича снукъра. Надявам се да повярва с времето, че такова нещо е възможно, макар и малко вероятно. За него най-важното ще е да може да се конкурира с най-добрите. Ако го направи, сигурно ще може отново да печели титли. 

Стивън няма да се впусне в турнир, преди да усети, че е готов. Снукърът е много конкурентен и са необходими много часове подготовка, преди да се решиш да участваш. Но никой няма да иска да се изправи срещу него в първи кръг, защото знаят за огромното му наследство в снукъра. Той сега изпълнява удари, за които казва, че преди не е можел. Това ме задоволява много, защото Стивън знае как да печели, а опонентите му също го знаят. Този човек е много специален, казвам го, защото тренирам най-добрите играчи. 

Отговорността ни е голяма, защото искаме да сбъднем обещанията. Той има какво да доказва, знаем, че очакванията към нас са много големи. Уменията му са невероятни и съм сигурен, че много от професионалистите ще повярват, че той може да спечели отново ранкинг титла. Все пак, той е седемкратен световен шампион, така че нищо не се знае.

Първата ни цел, според мен, трябва да бъде да го върнем в топ 16, но ще подберем много внимателно първия турнир, в който ще участва. Стандартът му на игра е достатъчно висок. Няма ли да е забележително да го гледаме отново в “Крусибъл”? Няма да има нищо по-специално от това в снукъра”, каза Фийни.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти