Марк Селби пробва да играе по-бързо

Марк Селби пробва да играе по-бързо

Марк Селби обяви, че се опитва да играе снукър по-бързо след съветите на своя треньор Крис Хенри. Именно продължителните фреймове с негово участие и по-дългото обмисляне на всеки удар са станали еквивалент на стила на Веселяка от Лестър. Неговите фенове нямат проблем с тях, но когато стане въпрос за критики, то именно “паркирането на автобуса” е на първо място за недоволстващите. 

Невероятната поредица на Марк Селби във финалите продължава
Невероятната поредица на Марк Селби във финалите продължава


“Ако играеш според инстинкта си, имаш по-голям шанс да играеш добре”, каза Селби, който с топ брейк от 70 точки победи Фан Женгуй с 4:0 на старта на Откритото първенство на Англия.  

Средно изиграването на ударите в този мач е отнемало на Селби 20.6 секунди.

“Ако мислиш прекалено много, това често води до раздразнение и мускулно напрежение. Опитвам се просто да видя удара и да го отиграя, вместо да поразгледам масата и да си представя целия брейк. Досега не съм го правил и сега свиквам. 

На тренировки играя с хубав ритъм, но в миналото на турнирите съм се престаравал с желанието за презастраховане, все едно беше на живот и смърт. Случват се много по-важни неща по света от снукър мач, затова се опитвам да пренеса същите ритъм и настроение от тренировъчната маса на официалната.  

В миналото често страдах от стреса и се поддавах на напрежението прекалено много, особено когато пропуснех някоя топка. Сега съм много по-отпуснат с всичко, което правя. Ако направя пропуск, ми е по-лесно, защото знам как да го коригирам”, каза Селби.

Още от Снукър

Виж всички