Рони ще бъде първият с титла на 50-годишна възраст, твърди Дейвис

Рони ще бъде първият с титла на 50-годишна възраст, твърди Дейвис

Рони О’Съливан се е превърнал в еталон за снукър играч, твърди легендарният шесткратен световен шампион и носител на общо 28 ранкинг титли Стив Дейвис. “Няма как да не е еталон, когато играе така, сякаш изобщо не изпитва напрежение.

В кариерата си е имал спадове, но никога не е спирал да развива чисто снукър интелекта си. Сега като го гледаме около масата ни се струва, че не може да бъде докоснат или притеснен от нищо. Също така никога не изглежда сякаш изпуска нервите си, винаги е спокоен и поведението му в залата е много добро.

Дори след 40-годишна възраст той продължава да бъде най-опасният играч за всички опоненти, всички се страхуват от него. Дори когато не играе по най-добрия възможен начин, пак намира как да печели турнири. Според мен, той ще бъде първият носител на титла на над 50-годишна възраст. Аз се задържах около топ 16 и топ 50, но реално не съм бил сериозен претендент за ранкниг титла след 50”, коментира Дейвис, който сега е един от звездните анализатори на ВВС.

Между 14 и 21 януари Рони О’Съливан ще защитава титлата си от “Мастърс” в “Александра Палас”, като топ наградата е 200 хиляди паунда, а другите фаворити са Марк Селби, Джъд Тръмп, Джон Хигинс, Шон Мърфи и Дин Дзюнхуей.

Още от Снукър

Виж всички