Йордан Божинов вече не е част от екипа на Евроспорт

Йордан Божинов вече не е част от екипа на Евроспорт

Рокадите в Евроспорт продължават с пълна сила. По-малко от 6 седмици преди началото на Олимпийските игри в Пьончан 2018 от екипа бе отстранен един от създателите на българската версия – Йордан Божинов.

“Новото ръководство в лицето на Емилиян Стойков ми заяви, че с присъствието си единствено вредя на имиджа на Евроспорт. Отговорих, че никога не съм поставял собствените си интереси над тези на компанията и ако това ще реши проблемите съм готов да си тръгна. На следващия ден бе свикана сбирка, на която ми бе забранено да присъствам и ми съобщиха, че колективът гласувал за отстраняването ми. Събрах 14 години в един кашон и…”, заяви Йордан Божинов пред Sportal.bg, който по-рано е работил и в екипите на “7 дни спорт” и Ринг ТВ.


Йордан Божинов бе победител в традиционна анкета за спортна журналистика на името на братя Ексерови през 2014 година. В Евроспорт Божинов най-често коментираше снукър, тенис, баскетбол, както и още много не толкова популярни зимни и летни спортове.
Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър@@@

На 1 декември Асен Спиридонов застана начело на българската секция на Евроспорт. Той замени на поста Евгени Ставрев.
"От 1 декември 2017 г. Асен Спиридонов е новият Production Manager на "Доли Медия Студио", което отговаря за коментаторите на Евроспорт. Решението е резултат от бизнес причини във връзка с нарасналите очаквания на спортните фенове в България", обявиха тогава от "Дискавъри нетуъркс" (Discovery Networks), чиято собственост са Евроспорт и Евроспорт 2.

Още от Медии

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти