Снукърът ще процъфтява и без Рони О'Съливан

Снукърът ще процъфтява и без Рони О'Съливан

Снукърът ще процъфтява и без Рони О’Съливан, сигурен е световният шампион за 1999 година Кен Дохърти. В интервю за ирландската телевизия RTE бившият майстор на щеката посочи, че всеки спорт е по-голям от която и да е суперзвезда.

“Рони е нашият талисман и най-голям талант. Но играта е по-голяма от един човек. Когато Алекс Хигинс напусна, спортът продължи да се развива, във всички сфери е така. Ако пък Рони не играе на Световното първенство, ще бъде загуба за него, не за снукъра.

За него ще е хубаво да подобри постижението на Стивън Хендри от седем световни титли и най-накрая да бъде всепризнат за най-великия за всички времена. Да снима телевизионни предавания в Америка може и когато се пенсионира, още не е стар, има много време за такива дейности извън спорта.

Бъдещето на снукъра е добро, защото рейтингите са много високи, а посещаемостта на мачовете по цял свят е страхотна. И залите са пълни, независимо дали играе Рони О’Съливан, или не. Ясно е, че Рони допринася за една по-специална атмосфера и винаги турнирите с негово участие са по-вълнуващи.

Но снукърът няма да изчезне след него, защото и преди сме виждали такива фигури, които са били знакови, но спортът продължава и без тях”, каза Дохърти.

Още от Снукър

Виж всички