Гледай на живо

Отзиви след Кюстендил - Чавдар 0:1

Кайрън Уилсън се разплака след загубата на финала в "Мастърс"

Кайрън Уилсън се разплака след загубата на финала в "Мастърс"

Кайрън Уилсън се разплака по време на интервюто си след края на финалния сблъсък в “Мастърс”, загубен от него драматично със 7:10 от Марк Алън. Англичанинът стана първият човек, роден през 90-те години на миналия век, който стига до битка за трофей от “Тройната корона”. 26-годишният майстор на щеката обаче не можа да сдържи емоциите си от разочарованието и единствено успя да се изкаже ласкаво за победителя.

“Ако трябваше да загубя днес, нямаше как да има по-подходящ човек от Марк, който да ме победи”, сподели Уилсън, преди да се свлече на стола си през сълзи.

Самият Алън бе не по-малко уважителен и утеши противника си, знаейки болката от загуба на голям финал - през 2011 година севернориландецът бе победен от Джъд Тръмп за титлата от Шампионата на Обединеното кралство.

“Знам каква е болката от такава загуба, загубих от Джъд преди години. Но какъв играч само е Кайрън. Той е най-добрият човек, който ще срещнете в световния тур, семейството му също е страхотно. Очакват го още много други големи финали в бъдеще, това е сигурно”, сподели Алън непосредствено след победата.

Той имаше осем ранкинг титли на сметката си и въпреки че не я увеличава, със сигурност трофеят “Пол Хънтър” в “Мастърс” е най-престижният в кариерата му до момента.

Още от Снукър

Виж всички