Клубовете в Беларус отчитат ползи от завишения интерес към тях

Клубовете в Беларус отчитат ползи от завишения интерес към тях

Смелият ход на Беларус да не спира местното футболно първенство логично доведе до засилен интерес към него от страна на цяла Европа. Клубовете вече изиграха по шест мача и пет тима са поместени в рамките на 3 точки на върха, което показва, че шампионатът е интересен. 

Скромният отбор на Енергетик-БГУ е една от изненадите, след като стартира с три поредни победи. Веднага се заговори за интерес на други клубове – основно на руски - към футболисти на тима. Специално от редиците на „студентите“ се говори за евентуална продажба на капитана Алексей Носко в Динамо (Москва).

 „Много клубове се интересуват – разкри треньорът на Енергетик-БГУ Владимир Белявски пред Sport24. – Звънят да питат и то не само за Носко. Има интерес и към други наши играчи и то от отбори не само от Русия, а и от Италия, Полша и др. В момента всички гледат футбол от Беларус и интересът е по-голям.“ Въпросният Носко е на 23 години и играе като халф-бек. Цената му според Transfermarkt е около 300 000 евро.

В Беларус измислиха как да подновят атлетическите състезания по време на пандемията
В Беларус измислиха как да подновят атлетическите състезания по време на пандемията

Министърът на спорта в Беларус увери, че засега все още няма причина за спиране на футболното първенство, а вчера стартира и това при жените. В същото време никъде другаде в Европа не се играе. Диагностицираните болни от коронавирус в страната са значително повече от тези в България -  над 14 000, а смъртните случаи са 89.

Седмият кръг във Висшата лига на Беларус се открива днес с двубоя Смолевичи – Енергетик-БГУ, който ще се играе в Борисов. По принцип „студентите“ трябваше да са домакини, но двата тима се съгласиха да си разменят домакинствата.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички