Дартс и шах не признават корона

Дартс и шах не признават корона

Най-добрите играчи в дартса се събраха на онлайн турнир

Спортът постепенно започва да се отпуска от хватката на коронавируса! В редица страни състезанията започват да се рестартират, а в други технологиите помагат при организирането на турнири.

Едни от най-привилигированите са играчите на дартс. В момента вървят няколко различни турнира с голяма част от топиграите. Всички те хвърлят стрелички от домовете, а специален софтуер следи за нередности и измами. Наскоро се стигна и до комична ситуация - двукратният световен шампион Гари Андерсън бе дисквалифициран заради... слаба интернет връзка. В шаха също се играе на най-високо ниво. В момента тече супертурнирът на световния шампион Магнус Карлсен, който се провежда онлайн на сайта Chess24. В състезането участват някои от най-добрите играчи в света, а наградният фонд е 250 000 долара.

Истински футбол все още се играе в прекалено малко страни. В Беларус продължава първенството въпреки засилването на коронавируса в страната, в Никарагуа мачовете също не спират. Наскоро се поднови и първенството в Таджикистан, където според официалните данни няма нито един заразен. Въпреки това срещите там се играят без публика, а преди първия съдийския сигнал футболистите позират със специален банер. На него са показани знамената на страни като Русия, Китай и Казахстан, а надписът гласи "Останете силни братски нации. Молим се за вас и за останалия свят".

В Русия също някои спортове не спират въпреки растящия брой на заразени в страната. Там се играят областни първенства по волейбол като "Лигата на свободата" и съкратен хокей трима срещу трима. Мачовете могат да се гледат онлайн, а букмейкърските къщи предлагат залози. Руснаците играят още тенис на маса, като на ден срещите са стотици.

В далечен Тайван също спортът продължава без драматични промени. Азиатската страна на практика победи коронавируса въпреки непосредствената си близост до Китай. Дотук на острова са регистрирани 393 случаи, починалите са шестима. Тайванците изнасят милиони предпазни маски по света и са давани като пример за справяне с пандемията. Там в момента се играят футболни мачове, баскетбол и дори бейзбол.

"България Днес"

Още от Други спортове

Виж всички