В Беларус измислиха как да подновят атлетическите състезания по време на пандемията

В Беларус измислиха как да подновят атлетическите състезания по време на пандемията

Атлетическият календар в Европа претърпя сериозни промени заради пандемията от COVID-19. Много от турнирите от Диамантената лига бяха отложени, пролетните маратони също бяха отложени или отменени, а вече заради коронавируса започват да се променят датите и на много национални състезания.

Само преди няколко дни от Чешката федерация по лека атлетика взеха решение да организират шест “микро-състезания”, в които да участват ограничен брой състезатели.

В Беларус също намериха начин най-добрите атлети да могат да участват в спортни надпревари. Всички атлетически състезания в страната най-рано до средата на май месец бяха отменени или отложени, но състезателите в хвърлянето на чук от Витебск и Брест ще имат шанса да се състезават съвсем скоро.

В тези два региона ще бъдат проведени състезания от по само двама участника. Действащият европейски шампион в хвърялнето на чук за юноши под 20 години Алех Тамашевич ще премери сили с Дмитри Карпук в категория мъже, а Алексей Александронич ще има възможност да се изправи срещу Иля Мисуки в надпревара за юноши под 20 години.

Тамашевич и Александрович се намират във Витебск, а техните съперници Карпук и Мисуки са в Брест. Всеки един от състезателите ще има възможнаст да направи шест опита по време на тренировката си и атлетите, които покажат по-добри резултати в битката един срещу един ще бъдат победители. И в двата града ще има съдии, които да следят за фалове.  

Необичайните състезания ще могат да се гледат пряко в лайвстрийм.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти