Чак след месец ще има крайни решения за първенствата и турнирите

Чак след месец ще има крайни решения за първенствата и турнирите

УЕФА ще вземе решение за съдбата на националните първенства и европейските клубни турнири на заседанието на Изпълкома, което ще се проведе на 27 май. Това каза в интервю за шведския портал "Fotbollskanalen" първият вицепрезидент на европейската централа Карл-Ерик Нилсон.

Днес се състоя поредното онлайн заседание на УЕФА. Всички първенства в Европа, с изключение на Беларус, европейските турнири и мачовете на националните отбори са спрени заради пандемията от коронавирус.

"Има ясно желание да доиграем всички първенства, но вече получихме сигнали от Белгия и Шотландия. УЕФА поиска от всички национални асоциации да докладват за състоянието на мачовете от първенството, възможно ли е да ги завършим. Важно е какво ще се случи в тези страни, който ще бъдат домакини на мачове от европейските клубни турнири. Този въпрос ще бъде повдигнат на заседанието на Изпълнителния комитет на УЕФА на 27 май, тогава ще стане напълно ясно", каза Нилсон.

УЕФА обяви своите насоки за завършването на първенствата
УЕФА обяви своите насоки за завършването на първенствата

"Не е имало дискусии за това днес. Ситуацията се различава значително в отделните страни. Трябва да имаме картина, описание и доклад за това как ще действаме във всяка страна. Възможно е да има правителствени ограничения, които да решават дали да прекратим първенството или не, но искаме УЕФА да получи тази информация, защото в момента я няма. Въпреки това знаем, че някои първенства, по-специално Белгия и Шотландия, вече имат сериозни проблеми след решението си да завършат сезона", добави първият вицепрезидент на УЕФА.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички