Крайни резултати от европейските квалификации

Днес беше дадено началото на новата поредица от мачове от квалификациите за Евро 2024. В първия ден се изиграха девет мача, като някои от тях отговориха на доста въпроси около това кои отбори ще се преборят за първите две места в отделните групи.

В група “G”, в която е България, имаше два двубоя. Унгария се наложи с 2:1 при гостуването си на Сърбия и вече е едноличен лидер в класирането с 10 точки. Автогол на Атила Шалай даде преднина на сърбите, но още до почивката маджарите направиха обрат с точни изстрели на Барнабаш Варга и Вили Орбан

Унгария гледа смело към Евро 2024 след обрат в Белград

В другата среща Литва и Черна гора направиха драматично равенство 2:2. Всички попадения паднаха в последните 20 минути. Домакините поведоха, черногорците обърнаха резултата в своя полза, но в добавеното време Фьодор Черних подели точките. 

Литва прати България на дъното след късна драма срещу Черна гора

Най-голям интерес предизвикваха срещите от група “В”. В нея Франция прие Ейре на “Парк де Пренс” и спечели с 2:0. Орелиен Чуамени даде преднина на "петлите" в 19-ата минута, а в 48-ата се разписа и Маркюс Тюрам. По този начин тимът на Дидие Дешан събра пълен актив от 15 точки - цели 9 повече от борещите се за втората позиция Нидерландия и Гърция.

Франция продължи перфектната си серия

"Лалетата" бяха в серия от лоши резултати, но срещу Гърция показаха истинското си лице. Публиката на "Филипс Стейдиъм" в Айндховен се наслади на убедителен успех с 3:0, като всички голове паднаха още до почивката, а техни автори станаха мартен де Роон, Коди Гакпо и Ваут Вегхорст

Нидерландия отказа Гърция за едно полувреме

В група “Е” Полша се измъчи с Фарьорските острови, но все пак стигна до победа с 2:0. Роберт Левандовски откри резултата от дузпа в 73-ата минута, а в края на двубоя успокои публиката във Варшава с втори гол. "Дружина полска" заема трето място в класирането, но само на 2 точки зад лидера Чехия.

Левандовски измъкна Полша срещу Фарьорски острови

Чехите имаха шанс да се откъснат на върха, но стигнаха само до 1:1 у дома срещу Албания. Вацлав Черни се разписа за тима на Ярослав Шилхави, но Недим Байрами донесе ценното равенство на албанците, които са втори в подреждането и още веднъж показаха, че не бива да бъдат подценявани.

Супер гол донесе точка на Албания срещу Чехия насред Прага

Три мача се изиграха в група “H”, като в ранната среща Финландия измъкна минимален, но много ценен успех над Казахстан в Астана с 1:0. Точен за скандинавците беше Оливер Антман в 78-ата минута.

Финландия измъкна ценна победа в Казахстан, нападател на Нордселанд бележи

Дания посрещна аутсайдера Сан Марино и го разгроми с 4:0. Пиер-Емил Хьойберг, Йоаким Мееле, Йонас Винд и Юсуф Поулсен отбелязаха головете за "червения динамит". С победата датчаните се изкачиха на второ място в класирането, с равен брой точки с третия Словения.

Дания не пощади Сан Марино

В най-резултатния мач тази вечер словенците надвиха Северна Ирландия с 4:2. Андраж Шпорар заби два гола за домакините, един добави Бенямин Шешко, а Джони Еванс си вкара автогол. Бранителят на Манчестър Юнайтед се разписа и в противниковата врата, а другият гол за иртландците беше дело на Айзък Прайс.  

Словения спечели головата престрелка със Северна Ирландия

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти