"Запомнете това име": Анастасия Балабан

Анастасия Балабан е най-новото лице в рубриката "Запомнете това име" с автор Рая Иванова. В нея Sportal.bg представя на читателите и зрителите си млади български спортисти на възраст между 14 и 19 години.

19-годишната Балабан е носителка на множество отличия от международни турнири при девойките, а през 2021 г. завърши пета на Световното първенство за възрастта. Само след няколко месеца България приема Европейското първенство по джудо за мъже и жени, а надеждите на страната ни при дамите са свързани и с името на Балабан.

Амбициозната спортистка е родена в Одеса (Украйна), а преди няколко години пристига в България, за да се състезава за родината ни. Причината е желанието да се развива в спорта и българският паспорт на нейния баща.

Как приемат Анастасия в българско училище? За колко време трябва да научи езика, какви други перипетии е срещнала по пътя към новия си живот у нас? Интересния разказ на Балабан може да откриете във видео интервюто.

За какво още мечтае младата джудистка, кои са нейните примери в спорта, с каква нагласа ще излезе на татамито пред родна публика на Европейското през април? Отговорите на тези въпроси Анастасия дава специално за Sportal.bg.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти