"Шампион на шампионите" е четвъртият най-силен снукър турнир след "Тройната корона"

Преди "Шампион на шампионите" - да си припомним досегашните финали
"Шампион на шампионите" е четвъртият най-силен снукър турнир след "Тройната корона" - това е мнението на защитаващия титлата си от миналата година Нийл Робъртсън. Той самият (а и почти всички фенове) определят финала 10:9 срещу Джъд Тръмп за един от най-качествените мачове изобщо в историята на джентълменския спорт. Осем сенчъри брейка, драматичен обрат в предпоследния фрейм, когато Гръмотевицата от Австралия се нуждаеше от снукър, а впоследствие го взе по извадената черна. В решителната 19-а партия пък Левичаря от Мелбърн направи разчистване на стойност 137 за успеха. "Повечето фенове на играта казват, че това е един от най-добрите мачове, които са виждали. Също така победих страхотни играчи по пътя към финала миналата година", казва Робъртсън пред сайта на World Snooker, визирайки победите с 6:5 над Шон Мърфи и Рони О'Съливан преди битката за трофея. Именно австралиецът стана първият играч в седемгодишната история на надпреварата, който преодолява Ракетата преди финала - Рони има три титли и два загубени двубоя за отличието, както и една пропусната година.

"За мен "Шампион на шампионите" е четвъртият най-силен турнир след тези от "Тройната корона". Всички участници са печелили турнири, за да заслужат присъствието си, а и се играе на една маса от самото начало. Няма как да стигнеш до финала без да си елиминирал сериозни противници и без да си се борил във всеки мач", казва още Робъртсън.

Вижте жребия за "Шампион на шампионите"
"Сегашната година предлага някои нетипични условия за игра, но топ играчите се справят с тях и точно това виждаме. Все пак, аз например следя какво се случва по света и какви трудности имат хората, затова съм много благодарен, че още мога да играя по турнирите.  Ще играя срещу Джими Уайт, срещу когото направих своя тв дебют през 2004 година в "Мастърс" (загуба 2:6). Тогава беше ужасно, защото играхме пред 2 500 лондончани и те крещяха в подкрепа на Джими. Сега ще е различно, ще сме само аз и той плюс рефера в залата. Винаги е много специално усещане да се изправиш срещу Джими, ние се разбираме прекрасно. Той е една от причините да се запаля по снукъра", каза Робъртсън.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти