Стивън Хендри: Не се връщам, за да преследвам осма световна титла

Стивън Хендри: Не се връщам, за да преследвам осма световна титла
Легендата Хендри се завръща в професионалния снукър
Легендата Хендри се завръща в професионалния снукър

Легендарният седемкратен световен шампион Стивън Хендри заяви, че голямата му цел при завръщането в професионалния снукър е да се класира още веднъж за Световното първенство в “Крусибъл”. След осемгодишна пауза от турнирите великият шотландец прие двугодишна тур карта и ще се включи в новата кампания 2020/21.

“Основната ми цел е да играя отново в “Крусибъл”, но дотогава има много време. Ще трябва да спечеля четири квалификационни двубоя, което е почти като да спечелиш турнир. Ако дотогава ситуацията е нормална, ще има публика и ще мога да се поклоня на всяка една от трибуните в “Крусибъл” - това би било невероятно. 

Винаги ми е липсвало вълнението от снукъра пред много публика и ако всичко се нормализира скоро, ще е чудесно преживяване. Като коментатор също усещам атмосферата, но изобщо не е същото. Няма да лъжа - ако не се представям добре, ще се разочаровам. Но ситуацията е различна, защото преди бях сред фаворитите и си беше изненадващо, когато губех. Сега никой не очаква нищо особено от мен и няма да го има напрежението. Особено в началото няма да се поставям под никакво напрежение.

Когато започнах тренировки със Стив Фийни, му казах, че просто искам отново да си върна удоволствието от играта. Сесиите с него преминаха добре и наистина бях доволен от резултатите. Обсъждахме дали е добра идея да помоля Бари (Хърн) за двугодишна тур карта, каквато получиха Кен Дохърти и Джими Уайт. Тогава играхме гол с Бари и Стив Дейвис и повдигнах въпроса, а той ми обясни, че иска окончателно решение на следващия ден. Всичко стана много бързо, но такъв си е Бари. Но си казах - защо не? Той просто ми обясни, че ще участвам в който турнир си пожелая и че няма нужда да пътувам навсякъде. Всичко стана много бързо.

Когато си спортист на най-високо ниво, никога не губиш тръпката от състезаването. Започнах да подобрявам представянето си на масата, но не съм избистрил всички технически детайли, а когато излезеш за официален мач пред пълни трибуни, не е хубаво да мислиш за техническите елементи. 

Много съм изненадан и щастлив от отзвука на новината за завръщането ми. За последно такъв шум около мен имаше, когато спечелих седмата световна титла. Но искам да потуша малко ентусиазма, защото не се връщам да печеля осма титла. Ще играя в някои турнири и ще видим какво ще стане. Но благодаря на всички за хубавите послания”, коментира Хендри.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти